VOLTOOIING VAN TWEE TORENS VAN DE EVANGELISTEN

De Sagrada Família bereidt zich voor om dit nieuwe jaar aan te pakken met een mooie werk kalender die, als alles goed gaat, verwacht de twee torens van de evangelisten Lucas en Marcus te kunnen voltooien en dat er drie niveaus toe kunnen worden gevoegd aan de toren van Jezus Christus.

De laatste weken gaan er ookgrote elementen naar boven die worden gebruikt voor de kern vand e toren van Jezus Chirstus. Het bestuur van de Sagrada Familia hoopt de toren van Jezus Christus in 2026 af te hebben, al zal dit afhangen van het aantal bezoekers.

Binnen in de toren van Jezus komt de kern, voorzien van een lift en een trap om bij het kruis te komen.

Grote geprefabriceerde blokken worden buiten Barcelona gemaakt en geheel ingereden en geplaatst.

Op 8 December 2021 werd de Maria toren volbracht. Een historisch moment voor zowel de Basilica en de stad.

Schoonmaak van de geboortegevel

In 2022 zijn ook de schoonmaak werkzaamheden van de geboortegevel begonnen. Beginnend met twee rechter pinakels. De eerste foto doeken hangen momenteel al voor de gevel.

Afhankelijk van ontwikkeling toerisme

De bezoekers van de Sagrada Familia zorgen sinds de opkomst van het toerisme (naast de traditionele aflaat van de zonden) voor de belangrijkste inkomstenbron om de werkzaamheden aan de kerk te bekostigen. In 2019 waren dat zelf bijna 5 miljoen bezoekers. Het grootste deel van 2020 en 2021 was de Sagrada Familia gesloten en bleven deze inkomsten uit. Langzaam komt het toerisme weer opgang, maar er is nog weinig zekerheid over wanneer de bezoekersaantallen weer op het ouderlijke niveau komen. Het is daarom moeilijk om nauwkeurige inschatting te makken van de vorderingen van de werkzaamheden.

Saludos en hopelijk tot snel in de Sagrada Familia!